Кардамон цайны гайхалтай ид шид

Кардамон цайны гайхамшиг нь биес хорт бодсыг гадагшлуулан, амьсгалын замын өвчнийг эмчилж,амны эвгүй үнэр болон арьсны загатнааг намдааж, мөн архаг эмгэг , цусны эргэлтийг сайжруулж, үсний эрүүл байдлыг хангаж хэт турах болон таралт ихсэх өвчтэй хүмүүс хэрэглэхэд нэн тохиромжтой .

Кардамон цай гэж юү вэ?

Кардамон цай нь янз бүрийн холимог төрлийн үр юм ( ELETTARIA, AMOMUM ) Энэтхэг улсаас гаралтай боловч Азийн болон бусад улс орнуудад элбэгээр тариалан ургуулдаг ургамал юм. Кардамон ургамал нь маш хурц үнэр амттай , халуун төрлийн амтлагч бөгөөд хоол амтлахад өргөн хэрэглэгддэг ургамал юмаа. Дэлхий дээрх хамгийн үнэтэй амтлагч нарын нэг нь .

Гэхдээ гайхалтай хүний биед ач тустай нэгдэл , шим тэжээл агуулдаг нь үнэндээ таарсан гэлтэй. Маш олон төрлийн хүний биед хэрэгтэй бодис агуулдаг. Витамин  А Б Ц, Төмөр, Магнум, Зэс болон Цайраар баялаг.

                         

Кардамон цайны ашиг тус

Кардамон цайг ууснаар цусны даралт ихсэх, сул биеийн дархлааг дэмжих, хоолойн үрэвсэл болон үс салаалах, хагтах,төмрийн дутагдал , хэт таргалалт, сарын тэмдгийн өвдөлт, хоолны шингэц муудах болон хордсон элэг, хорт хавдраар өвчлөх магадлалтай хүмүүс хэрэглэх нь өвчнөөс урьдчилан сэргийлэхэд тустай.

Кардамон цайг хэрхэн бэлтгэх вэ?

Кардамон цайг хийхэд маш хялбархан. Үүнд кардамоны үр, халуун ус , хадаасан цэцэг, үрлэн перц, синнамон, байгалийн гаралтай амт оруулагч юмуу зөгийн бал эсвэл элсэн чихэр байхад хангалттай. Кардамоны үрийг дангаар нь хэрэглэхэд бага зэргийн тохиромжгүй бөгөөд нэмэлтээр зөгийн бал юмуу элсэн чихрээр амтлах нь илүү таатай. Цайг чанахдаа кардамон үрийг бага зэрэг бутлаж өгөх ба үрний тослог болон итвэхтэй найрлагыг задлаж өгнө.

Холбоотой нийтлэл

Сэтгэгдэл үлдээх